• Реєстрація


Дитячий світ без насильства

2021-12-13

Насильство – серйозна проблема людства, яка не знає ні державних кордонів, ні соціального розшарування. Вона може торкнутися як бідних, так і багатих, як людей з вищою освітою, так і людей, які ніколи не вчилися. І ніхто не може пророкувати, коли і де трапиться лихо.

Проблеми насильства і жорстокого поводження з дітьми, нехтування дитячими правами, дитяча занедбаність та бездоглядність стають першопричиною глибоких особистісних змін, призводять до соціальних порушень, стоять у витоків дитячої наркоманії, алкоголізму, асоціальних вчинків, злочинів. Насильство – складне і, на жаль, досить розповсюджене наразі соціальне явище, що має гостру потребу у вирішенні, вимагає термінового усунення.

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться  Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яку ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

У Волошинівському НВК ім. Р. Лужевського в рамках цієї  акції  проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства. Зокрема, одинадцятикласники  організували флешмоб “Наші пальчики проти насильства та  «Червона стрічка»  До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Було проведено бесіди та анкетування, присвячені вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих.

Увазі користувачів бібліотеки була представлена постійно діюча під час акції виставка «16 днів проти насильства», конкурс малюнків «Яскравими кольорами проти насильства» та фотоколаж «Щаслива родина - щаслива дитина».

Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє.

 

Ольга БАТЕЧКО,

практичний психолог

Волошинівського НВК ім. Р. Лужевського



 

Всі новини ОЗО

При відтворенні, передруку або розповсюдженні іншим способом матеріалів сайту посилання обов’язкове
ДОВЕРХУ