• Реєстрація


Правила, що рятують життя.


В умовах війни вкрай важливими є обізнаність населення, зокрема учасників освітнього процесу, щодо питань цивільного захисту та практичне відпрацювання порядку дій у надзвичайних ситуаціях.

29 грудня у ОЗО «Волошинівський ліцей ім.Р.Лужевського» проведено одноденне навчання колективу з теми: «Цивільний захист учасників освітнього процесу в період воєнного стану».

Щоб привернути увагу до актуального питання мінної небезпеки та підвищити рівень обізнаності працівників закладу, Корж Віталій Віталійович, вчитель основ здоров’я, провів інформаційну лекцію щодо різновидів вибухонебезпечних предметів, тому що після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну проблема мін і вибухонебезпечних залишків війни набула особливої гостроти.

На жаль, агресор спрямовує військові злочини навіть проти українських дітей – загарбники свідомо мінують іграшки та блискучі предмети, які приваблюють увагу. У зв’язку з цим зростає актуальність проведення просвітницьких заходів. Ці знання можуть врятувати не одне життя!!! ЮНІСЕФ спільно з ДСНС України, Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій та Національною поліцією створили серію відео про мінну безпеку. Працівники закладу  переглянули одне з таких відео, де рятівник розповідає про види вибухонебезпечних предметів, які зараз поширені на території України, та правила, що рятують життя.

Учасники заходу взяли участь у тренінгу з надання першої домедичної допомоги, який  провела досвідчений інструктор Гайдук Оксана Володимирівна. Заняття було надзвичайно цікавим та корисним для усіх присутніх, адже окрім теоретичної інформації учасники тренінгу змогли також попрактикуватися у наданні першої домедичної допомоги.

Триває війна росії проти України. Багато дорослих із дітьми переховуються в бомбосховищах, метро чи власних домівках. Люди втомлені, емоційно виснажені, знервовані. Одні часто плачуть, інші виявляють надмірну збудливість або навпаки перебувають в емоційному ступорі, демонструючи нетипову для себе поведінку. Наразі важливо подбати про себе, щоб залишитися ресурсним та підтримати власних дітей у травматичній для  них ситуації. Тому Батечко Ольга Володимирівна, практичний психолог, запропонувала практики, які допоможуть стабілізуватися, та балансувальні вправи для зняття напруги.



Олена ГЕРАСИМЕНКО,

заступник директора

 

 

Всі новини ОЗО

Домашнє насильство

Куди телефонувати у випадках домашнього насильства

  • Національна поліція – 102 для повідомлення про факт насильства
  • Урядовий контактний центр – 15 47, де цілодобово надають інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які потерпіли від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, консультують з питань насильства стосовно дітей або загрози вчинення такого насильства
  • Система безплатної правової допомоги – 0 800 213 103
  • Національна «гаряча лінія» з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації – 0 800 500 335 або 116 123

 

Що корисного почитати

Булінг у закладі освіти: як діяти педагогу

Запобігання та протидія домашньому насильству

Роз'яснення МОН щодо реагування на булінг у закладі освіти

Булінг у дитячому садку: на що звернути увагу

 

Хто є користувачами сайту ?







 

На сайті

На даний момент 12 гостей на сайті
При відтворенні, передруку або розповсюдженні іншим способом матеріалів сайту посилання обов’язкове
ДОВЕРХУ