• Реєстрація


Готуємо майбутніх захисників


За сприяння начальника  управління освіти, молоді та спорту Баришівської селищної ради Щербака Сергія Валерійовича, начальника відділу рекрутингу та комплектування Кармазіна Сергія Миколайовича для здобувачів освіти Баришівської громади започатковано проведення практичних занять, спрямованих на набуття молоддю досвіду патріотичних дій, виховання в дусі патріотичного обов'язку.

Саме така зустріч відбулася нині в опорному закладі освіти «Волошинівський ліцей імені героя України Руслана Лужевського».

В ході проведення уроку Захист України, працівники відділення рекрутингу та комплектування Микола Савенков і Дарина Козачок продемонстрували  послідовність розбирання та складання автомата АК; Тарас Чубук - познайомив учасників зустрічі із будовою пістолета ПМ.

Наголосили на основних правилах роботи зі зброєю: збирання і зборку автомата робити на столі чи чистій підстилці; частини і механізми класти в порядку розбирання, поводитися з ними обережно, не класти одну частину на іншу і не застосовувати зайвих зусиль і різких ударів.

Велике зацікавлення в учнів викликала розповідь Сергія Щербака про військову амуніцію, яку він використовував, перебуваючи на передових позиціях. Він наголосив на тому, що правильне використання бронежилету та каски неодноразово рятувало життя побратимів.  Звернув увагу на особливості  індивідуальної  тактичної військової аптечки, її комплектації. Пояснив життєву необхідність вміння надавати першу медичну допомогу собі та товаришам.

В ході заняття старшокласники отримали нагоду закріпити одержані знання на практиці, приміряти на себе військову амуніцію, поспілкуватися із безпосередніми  учасниками бойових дій.

Сьогодні, коли в нашій країні війна, такі зустрічі актуальні та потрібні.

Адже завдання закладів освіти — так побудувати виховну діяльність, щоб сама її організація, приклади авторитетних наставників-учителів, шкільне середовище виховували дітей у дусі патріотизму, глибокого розуміння історії свого народу, національної ідентичності.

 

Олександр КОЛОМІЄЦЬ та Віталій КОРЖ,

вчителі  курсу «Захист України»



 

Всі новини ОЗО

Домашнє насильство

Куди телефонувати у випадках домашнього насильства

  • Національна поліція – 102 для повідомлення про факт насильства
  • Урядовий контактний центр – 15 47, де цілодобово надають інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які потерпіли від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, консультують з питань насильства стосовно дітей або загрози вчинення такого насильства
  • Система безплатної правової допомоги – 0 800 213 103
  • Національна «гаряча лінія» з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації – 0 800 500 335 або 116 123

 

Що корисного почитати

Булінг у закладі освіти: як діяти педагогу

Запобігання та протидія домашньому насильству

Роз'яснення МОН щодо реагування на булінг у закладі освіти

Булінг у дитячому садку: на що звернути увагу

 

Хто є користувачами сайту ?







 

На сайті

На даний момент 16 гостей на сайті
При відтворенні, передруку або розповсюдженні іншим способом матеріалів сайту посилання обов’язкове
ДОВЕРХУ